UPRAVLJANJE KVAKAMA / HL

Glavne karakteristike naših brava za vrata pored modularnog dizajna su glatki rad i velika izdržljivost. Preko 10 miliona ugrađenih brava i preko 35 godina iskustva garancija su kvalitete. Sistem brava sa kvakom osigurava najrazličitije sigurnosne zahtjeve i širok spektar rješenja za jednokrilna i francuska vrata. Oni također pružaju visok nivo fleksibilnosti, jer se visina vrata može povećati korištenjem raznih kombinacija. Osim visoke sigurnosti, prilagodljivi su teškoj klimi i osiguravaju dobru kompresiju po cijeloj visini krila vrata. Snažno dihtovanje smanjuje gubitak toplotne energije i poboljšava zvučnu izolaciju. Korištenjem različitih elemenata za zatvaranje kao što su R čep, RS čep i kuka možemo pružiti različite nivoe sigurnosti. 
Kako bi se osigurala sigurnost, dugovječnost, pouzdanost i upotreba bez napora tokom cijelog životnog ciklusa, ARX brave su dizajnirane i testirane kako bi zadovoljile standarde:

 • Zahtjevi za sigurnost prema dizajnu (PAS 24) 
 • Šema certifikacije za brave i višestruke brave QM 342 u ift Rosenheim GmbH.
IMG_20200717_093919.jpg
Kovinoplastika-Loz_hires-7876.jpg
Kovinoplastika-Loz_hires-7886.jpg
Kovinoplastika-Loz_hires-7888.jpg
Kovinoplastika-Loz_hires-7895.jpg
Kovinoplastika-Loz_hires-7897.jpg
Kovinoplastika-Loz_hires-7900.jpg
Kovinoplastika-Loz_hires-7901.jpg
Kovinoplastika-Loz_hires-7902.jpg
Kovinoplastika-Loz_hires-7903.jpg
Kovinoplastika-Loz_hires-7904.jpg
Kovinoplastika-Loz_hires-7906.jpg
Kovinoplastika-Loz_hires-7910.jpg
Kovinoplastika-Loz_hires-7910.png
zapah_45_01_01.JPG
zapah_45_02.jpg
zapah45_pokoncna.jpg
zapiralo_01.jpg
zapirnik_PVCcep.jpg

 

Glavne karakteristike BRAVA S UPRAVLJANJEM ARX KVAKAMA su:

 • Patentirano rješenje u mjenjaču za rukovanje bez napora.
 • Visokokvalitetni materijal.
 • Visokokvalitetna izrada i montaža individualnih kompleta okova korištenjem visoko automatizovane proizvodnje. 
 • Okov je jednostavan za održavanje, pruža jednostavnu i ekološki prihvatljivu degradaciju.
 • ARX door lock nudi širok spektar prilagođenih rješenja za različite primjene: francuska vrata, stabilna vrata, protuprovalna vrata, vrata s niskim pragom itd. 
 • Rukovanjem ARX bravama smanjuje se gubitak toplotne energije i poboljšava zvučna izolacija. 
 • Osiguravanje različitih poluga sigurnosti s različitim elementima za zatvaranje kao što su R čep, RS čep i kuka.
 • Dugotrajan rad. 
 • Pruža najveću zaštitu od korozije ARX premaz 5. Stepen prema EN1670 (480 sati izloženosti slanom spreju).
 • Jednostavna operacija: 

Sistemom zaključavanja i otključavanja se upravlja jednostavno: podizanjem kvake vrši se zaključavanje i zatvaraju se svi elementi za zaključavanje, dok se okretanjem ključa blokira i osigurava mehanizam za zaključavanje vrata. Okretanjem ključa u suprotnom smjeru, mehanizam za zaključavanje vrata se deblokira, dok se pritiskom na kvaku otpuštaju svi elementi za zaključavanje. 

 • Elementi za zatvaranje za brave s kvakom omogućavaju lako rukovanje zahvaljujući R čepovima i visokim nivoima sigurnosti zahvaljujući RS čepu. Najnovija ponuda Kaljeni umetak za viši nivo sigurnosti, opciono s povratnim dejstvom zahvaljujući dvosmjernoj kuki.
 • Mogućnost R čepova i RS čepova:
  • a)    R čep je dizajniran na principu ležaja koji osigurava lako rukovanje ARX bravama za vrata. S velikim nivoom podešavanja kompresije (+/- 1,2 mm) je savršeno rješenje za optimalno dihtovanje. Kombinacija kuke i R čepa osigurava idealnu kombinaciju odličnog dihtovanja i najvišeg nivoa sigurnosti za ARX brave .
  • b)    RS čep je dizajniran na istom principu kao i ležaj koji osigurava lako rukovanje ARX bravama. Sa svojim T oblikom je idealno rješenje za rukovanje bez napora, viši nivo sigurnosti i odlično dihtovanje. Kompresija se može regulisati s +/- 0,8 mm (šestougaoni ključ veličine 2,5 mm ili veličina ključa 10 mm). 
 • Dvosmjerna kuka: Genijalan dizajn mehanizma kuke može integrirati obrnuto djelovanje unutar mjenjača kao opciju. Ovo patentirano rješenje osigurava zatvaranje čelične kuke u dva smjera istovremeno – gore ili dolje s jednim pokretom. Čelična kuka ima integrirani umetak od kaljenog čelika koji sprječava rezanje. Kompaktne dimenzije mjenjača s kukom, smanjuju troškove izrade kroz skraćivanje vremena potrebnog za montiranje.

Kliknite na dugme i kontaktirajte nas za više informacija.

KONTAKTIRAJTE NAS