UPRAVLJANJE RUČKAMA / HL

Glavne karakteristike naših zatvarača za vrata pored modularnog dizajna su nesmetan rad i visoka izdržljivost. Preko 10 miliona instaliranih zatvarača na vratima i preko 35 godina iskustva su garancija za kvalitet. Sistem zatvarača vrata osigurava najrazličitije sigurnosne zahteve i širok spektar rešenja za jednokrilna i francuska vrata. One takođe obezbeđuju visok nivo fleksibilnosti, jer se visina vrata može povećati korišćenjem različitih kombinacija. Pored visoke bezbednosti, prilagodljive su tvrdoj klimi i obezbeđuju dobru kompresiju duž cele visine lista vrata. Snažno dihtovanje smanjuje gubitak toplotne energije i poboljšava zvučnu izolaciju. Korišćenjem različitih elemenata za zatvaranje kao što su R tuljak, RS tuljak i kuka možemo pružiti različite nivoe sigurnosti. 
Da bi se osigurala sigurnost, dugovečnost, pouzdanost i beznadežna upotreba tokom celog životnog ciklusa ARX zatvarači za vrata su dizajnirani i testirani tako da zadovoljavaju standarde:

 • Zahtevi za sigurnost prema dizajnu (PAS 24) 
 • Šema sertifikacije za brave i višestruko zaključavanje QM 342 u ift Rosenheim GmbH.
IMG_20200717_093919.jpg
Kovinoplastika-Loz_hires-7876.jpg
Kovinoplastika-Loz_hires-7886.jpg
Kovinoplastika-Loz_hires-7888.jpg
Kovinoplastika-Loz_hires-7895.jpg
Kovinoplastika-Loz_hires-7897.jpg
Kovinoplastika-Loz_hires-7900.jpg
Kovinoplastika-Loz_hires-7901.jpg
Kovinoplastika-Loz_hires-7902.jpg
Kovinoplastika-Loz_hires-7903.jpg
Kovinoplastika-Loz_hires-7904.jpg
Kovinoplastika-Loz_hires-7906.jpg
Kovinoplastika-Loz_hires-7910.jpg
Kovinoplastika-Loz_hires-7910.png
zapah_45_01_01.JPG
zapah_45_02.jpg
zapah45_pokoncna.jpg
zapiralo_01.jpg
zapirnik_PVCcep.jpg

 

Glavne karakteristike BRAVA SA UPRAVLJANJEM ARX RUČKAMA su:

 • Patentirano rešenje u menjaču za rukovanje bez napora.
 • Visokokvalitetni materijal.
 • Visokokvalitetna izrada i instalacija pojedinačnih setova okova korišćenjem visoko automatizovane proizvodnje. 
 • Okov je jednostavan za održavanje, pruža jednostavnu i ekološki prihvatljivu degradaciju.
 • ARX door lock nudi širok spektar prilagođenih rešenja za različite primene: francuska vrata, stabilna vrata, protuprovalna vrata, vrata sa niskim pragom itd. 
 • Rukovanjem ARX zatvaračima za vrata smanjuje se gubitak toplotne energije i poboljšava zvučna izolacija. 
 • Osiguravanje različitih poluga bezbednosti sa različitim elementima za zatvaranje kao što su tuljak, RS tuljak i kuka.
 • Dugoročna operacija. 
 • Pruža najveću zaštitu od korozije ARX premaz 5. stepena prema EN1670 (480 sati izloženosti slanom spreju).
 • Jednostavna operacija: 

Sistemom zaključavanja i otključavanja se upravlja jednostavno: podizanjem ručke vrši se zaključavanje i zatvaraju se svi elementi za zaključavanje, dok se okretanjem ključa blokira i osigurava mehanizam za zaključavanje vrata. Okretanjem ključa u suprotnom smeru, mehanizam zaključavanja vrata je deblokiran, dok se pritiskom na ručku oslobađaju svi elementi zaključavanja. 

 • Elementi za zatvaranje za zatvarače sa ručkom omogućavaju lako rukovanje zahvaljujući R tuljcima i visokim nivoima bezbednosti zahvaljujući RS tuljku. Najnovija ponuda Kaljeni umetak za viši nivo bezbednosti , opciono sa povratnim dejstvom zahvaljujući dvosmernoj kuki.
 • Mogućnost R TULJAKA & RS TULJAKA:
  • a)    R tuljak je dizajniran na principu ležaja koji osigurava lako rukovanje ARX zatvaračima za vrata. Uz odličan nivo podešavanja kompresije (+/- 1,2 mm) je savršeno rešenje za optimalno dihtovanje. Kombinacija kuke i R tuljka osigurava idealnu kombinaciju za odlično dihtovanje i najviši nivo beznednosti za ARX zatvarače vrata.
  • b)    RS tuljak je dizajniran na istom principu kao i ležaj koji osigurava lako rukovanje ARX zatvaračima vrata. Svojim T oblikom je idealno rešenje za rukovanje bez napora, viši nivo bezbednosti i odlično dihtovanje. Kompresija se može regulisati sa +/- 0,8 mm (šestougaoni ključ veličine 2,5 mm ili veličina ključa 10 mm). 
 • Dvosmerna kuka: Genijalan dizajn mehanizma kuke može integrirati obrnuto delovanje unutar menjača kao opciju. Ovo patentirano rešenje osigurava zatvaranje čelične kuke u dva smera istovremeno – gore ili dole sa jednim pokretom. Čelična kuka ima integrirani umetak od kaljenog čelika koji sprečava piljenje. Kompaktne dimenzije menjača sa kukom, smanjuju troškove izrade kroz skraćivanje vremena potrebnog za glodanje.

Kliknite na dugme i kontaktirajte nas za više informacija.

KONTAKTIRAJTE NAS