Ulaganje u budućnost – Nova mašina za lijevanje sa robotskom ćelijom u mašinskom parku ARX

Anunced: 4 Septembar 2023

Ako želite ostati konkurentni na današnjem dinamičnom tržištu, to zahtijeva kontinuirano ulaganje u novu opremu i tehnologiju. Mi u ARX-u razumijemo važnost inovacija i naša najnovija nadogradnja zbog toga predstavlja našu posvećenost pomjeranju granica kada je riječ o procesu lijevanja. Nova mašina za lijevanje, integrisana sa vlastitom robotskom ćelijom, našim kupcima i partnerima pruža kvalitetan okov za prozore i vrata, kao i komponente drugim kupcima.

Mašina za lijevanje sa robotskom ćelijom na djelu:

Robotska ćelija mašine za lijevanje osigurava da je radni proces automatiziran uz odgovarajuću manipulaciju proizvodima, koja sprječava neželjena oštećenja. Neposrednim vraćanjem dotoka u peć osigurava se da su gubici energije potrebne za topljenje legure smanjeni. Sve to, naravno, takožer dovodi do boljih uslova rada za naše radnike.

Povećana konkurentnost i omogućavanje rasta prodaje

Modernizacija našeg mašinskog parka i zamjena starih mašina će povećati našu konkurentnost, olakšavajući nam tako praćenje zahtjeva tržišta i sticanje zahtjevnijeg poslovanja.

Osiguranje tačnosti i kvaliteta

Nove mašine opremljene su naprednim senzorima i inteligentnim algoritmima. To osigurava tačnost i preciznost, kao i stabilnost procesa. To znači da naši kupci uvijek mogu očekivati proizvode koji konzistentno posjeduju visok kvalitet i koji promovišu povjerenje i zadovoljstvo našim uslugama.

Poboljšana efikasnost i produktivnost

Sa novom mašinom i robotskom ćelijom povećavamo produktivnost i efikasnost, kroz veću stabilnost procesa, manje zastoja, manjom potrebom za održavanjem te potencijalno kraćim ciklusima mašine.

Niska potrošnja energije

U poređenju sa prethodnom mašinom, nova mašina za livenje je dizajnirana sa fokusom na smanjenje potrošnje energije bez umanjivanja performansi. Naprednim inženjeringom i inovativnom tehnologijom značajno smanjujemo ukupne energetske zahtjeve naših proizvodnih procesa, što dovodi do nižih operativnih troškova te ekološki prihvatljivijeg pristupa proizvodnji.

Ulaganje u uspjeh

Mi u ARX-u čvrsto vjerujemo da je ulaganje u najnoviju tehnologiju ključno za naš kontinuirani uspjeh. Svoju posvećenost inovacijama i održavanju konkurentnosti u industriji pokazujemo kroz modernizaciju proizvodnje. Sa tim na umu, ARX je već formulisao plan modernizacije mašine za lijevanje u narednim godinama, što će nam omogućiti da nastavimo pružati kvalitetne proizvode našim kupcima i partnerima.

Kliknite na dugme i kontaktirajte nas za više informacija.

KONTAKTIRAJTE NAS