ARX Black Edition na sajmu Fensterbau Frontale

Anunced: 24 April 2024

FensterBau Frontale održan je u Nirnbergu u Njemačkoj od 19. do 22. marta, gdje je ARX predstavio asortiman građevinskog okova za prozore, vrata i klizna vrata u crnoj boji, kao i pametna rješenja za dom. Za ARX je ovo najvažniji događaj u regionu, jer ga redovno posjećuju važni kupci i drugi potencijalni partneri.

Ove godine na sajmu su se predstavila 973 izlagača iz 44 zemlje, a organizatori su izbrojali više od 75.000 posetilaca iz 112 zemalja.

Crni ARX okov privukao je na izložbeni prostor predstavnike kompanija iz cijelog svijeta, uključujući Kanadu i Kinu. Crna boja predstavlja novitet na tržištu, a ujedno je i sinonim za bezvremenost i eleganciju. Najviše je interesovanja bilo za crne brave na vratima, a novi proizvod u ARX asortimanu rješenja za pametne kuće - senzor za prozore i vrata - dobio je veliki odjek.

                   

Sajam pruža i priliku da provjerite trendove i ponudu konkurencije. Slično drugim industrijama, mnoge inovacije u građevinskoj industriji vezane su za principe održivosti, kao što su npr. zaštita od vremenskih ekstrema i energetska efikasnost zgrada. Organizatori sajma su posebno ponosni što upravo na ovom sajmu mnogi izlagači po prvi put predstavljaju svoje inovacije.

RAZVOJ NA PODRUČJU PAMETNIH REŠENJA

Među zapaženijim trendovima na tržištu bila su rješenja za pametne kuće, koja su ponovo privukla veliku pažnju posjetitelja sajma. Naša rješenja za pametne kuće prodaju se pod brendom iRX Smart Home i uglavnom uključuju rješenja za jednostavno i praktično otvaranje ulaznih vrata – na primjer putem čitača otiska prsta, daljinskog upravljača ili unosom koda. Dodajemo pa i pametna rješenja za prozore.

Tako su među našim inovacijama za pametne kuće senzori za prozore i vrata koji omogućavaju praćenje stanja putem mobilne aplikacije. Korisnik može provjeriti da li je možda zaboravio otvoren prozor ili vrata. Možete postaviti podsjetnike, npr. prilikom provjetravanja prostorija, kako prozori i vrata ne bi bili predugo otvoreni i zbog toga bi nastali nepotrebni gubici energije. Senzori također doprinose većoj sigurnosti, jer aplikacija obavještava korisnika o otvorenim prozorima ili vratima čak i u slučaju neovlaštenog ulaska u dom.

U OČEKIVANJU FENSTERBAU FRONTALE 2026

Prisustvovanje ovom utjecajnom događaju omogućilo nam je ne samo da predstavimo naše proizvode, već i da steknemo vrijedan uvid u industrijske trendove i potrebe kupaca. Ostajemo posvećeni pomicanju granica upotrebljivosti, jednostavnosti i sigurnosti građevinskog okova i rješenja za pametne kuće. Stoga s nestrpljenjem iščekujemo sljedeće poglavlje inovacija koje će Fensterbau Frontale najaviti i radujemo se saradnji 2026. godine.

            

 

Kliknite na dugme i kontaktirajte nas za više informacija.

KONTAKTIRAJTE NAS