2.png

NOVI IFT CERTIFIKAT ZA ARX OKOV!

Anunced: 19 Januar 2022

Garancija vrhunskog kvaliteta okova naša je obaveza za desetljeća pred nama.

Udovoljavanje najvišim tržišnim zahtjevima, koji uključuju potpunu izdržljivost okova pri korištenju prozora i vrata, otpornost na koroziju i garancija kvaliteta redovno se provjeravaju i dokazuju u našim laboratorijama i na njemačkom institutu Rosenheim gdje već niz godina za okov dobivamo certifikat kvaliteta.

Institut ift Rosenheim djeluje kao vodeće tijelo za kompletan pogled na građevinske komponente i konstrukcije te prati industriju prozora, vrata i fasada u Europi. Za sva pitanja vezana za standarde, istraživanja, akreditacije i testove provjere te izračune i certifikate brine se tim naučnika i inženjera iz različitih područja struke koji provjeravaju svojstva proizvoda u najsavremenijim laboratorijama.

Zato sa velikim zadovoljstvom i ponosom objavljujemo da smo u novembru dobili certifikat u okviru standarda EN 13126- 8, prema šemi QM 328 na PVC profilima, koji izdaje ift Rosenheim.

Naši ciljevi su bili usmjereni na postizanje najvišeg razreda zahtjevnosti, H3, koji definiše istrajnost i testove opterećenja na okretno nagibnom okovu.

Provedeno ispitivanje uključuje testiranje prozora i balkonskih vrata pod opterećenjem od 100 kg. Testiranje se prvo izvodi na 20.000 nagibnih ciklusa, a potom na 20.000 okretnih ciklusa (otvaranje pod 90 stepeni). U sljedećem koraku prozor se dodatno izlaže opterećenju od 100 kg u trajanju od 5 minuta. Završno se izvodi test sudara sa preprekom. Paralelno s ovim testom, napravili smo i obnovljeni test zaštite na koroziju koji se izvodio prema standardu EN 1670. Ovim testom postižemo najvišu razinu površinske zaštite, a to je 5, stepen koji predstavlja izlaganje materijala u slanoj komori u trajanju od 480 sati bez pojave crvene korozije.

Prilikom korištenja prozora i vrata, okovi su bitna komponeneta koja osigurava njihovu dugoročnu funkcionalnost, prečesto zanemaren vitalni element nužno potreban za njihovo kvalitetno korištenje.

Certifikovani ARX okov ponovo dokazuje svoj kvalitet i izdržljivost, što garantuje da življenje može postati umjetnost najvišeg nivoa, ali je ujedno i obaveza za sve nas da se nastavimo brinuti o kvalitetu na svim nivoima u budućnosti.

Unošenje vrhunskog kvaliteta u svaki dom ili  na radno mjesto je naša misija koju vjerno slijedimo kako bismo ljudima pružili dobrobit  i najbolje životno iskustvo.

Kliknite na dugme i kontaktirajte nas za više informacija.

KONTAKTIRAJTE NAS