2.png

NOVI IFT SERTIFIKAT ZA ARX OKOV!

Najavljeno: 19 јануар 2022

Decenijama smo posvećeni održavanju vrhunskog kvaliteta građevinskog okova.

Udovoljavanje najvišim tržišnim zahtevima, koji uključuju potpunu izdržljivost okova pri korišćenju prozora i vrata, otpornost na koroziju i garanciju kvaliteta redovno se proveravaju i dokazuju u našim vlastitim laboratorijima i u nemačkom institutu Rosenheim gde već niz godina za okov dobijamo sertifikat kvaliteta.

Institut ift Rosenheim deluje kao vodeće telo za celokupni pogled na građevinske komponente i konstrukcije te prati industriju prozora, vrata i fasada u Evropi. Za sva pitanja vezana za standarde, istraživanja, akreditacije i testove provere te izračune i sertifikate brine se tim stručnjaka i inženjera iz različitih područja struke koji proveravaju svojstva proizvoda u najsavremenijim laboratorijama.

Zato sa velikim zadovoljstvom i ponosom objavljujemo da smo u novembru dobili sertifikat prema standardu EN 13126-8, prema šemi QM 328 na PVC profilima, koji izdaje ift Rosenheim.

Naši ciljevi su bili usmereni na postizanje najvišeg razreda zahtevnosti, H3, koji definiše trajnost i testove opterećenja na okretno nagibnom okovu.

Provedeno ispitivanje uključuje testiranje prozora i balkonskih vrata pod opterećenjem od 100 kg. Testiranje se prvo izvodi na 20.000 nagibnih ciklusa, a potom na 20.000   okretnih ciklusa (otvaranje pod 90 stepeni). U sledećem koraku prozor se dodatno izlaže opterećenju od 100 kg u trajanju od 5 minuta. Završno se izvodi test sudara sa preprekom. Paralelno sa ovim testom smo napravili i obnovljeni test zaštite na    koroziju koji se izvodio prema standardu EN 1670. Ovim testom postižemo najviši stepen površinske zaštite, a to je 5. stepen koji predstavlja izlaganje materijala u slanoj   komori u trajanju od 480 sati bez pojave crvene korozije.

Prilikom korišćenja prozora i vrata, okovi su bitna komponenta koja osigurava njihovu dugoročnu funkcionalnost, prečesto zanemaren vitalni element nužno potreban za njihovo kvalitetno funkcionisanje.

Sertifikovani ARX okov ponovo dokazuje svoj kvalitet i izdržljivost što garantuje da življenje može da postane umetnost najvišeg kvaliteta, ali je ujedno i obaveza za sve nas da nastavimo brinuti o kvalitetu na svim nivoima u budućnosti.

Unošenje vrhunskog kvaliteta u svaki dom ili na radno mesto je naša misija koju verno sledimo kako bismo ljudima pružili dobrobit i najbolje životno iskustvo.

Kliknite na dugme i kontaktirajte nas za više informacija.

KONTAKTIRAJTE NAS