191A6349_-min.jpg

SA RC2 TESTOM, SADA JOŠ SIGURNIJI OD POKUŠAJA PROVALE VELIKOM SILOM!

Anunced: 13 Maj 2022

Na temelju iznimno svestranog znanja s kojim tim stručnjaka priprema projekte i provodi istraživanja u području okova za prozore, poslovna jedinica ARX pored izrade proizvoda, nudi i visoku dodatnu vrijednost za krajnjeg korisnika prozora.
Izvrstan nivo sigurnosti, kvaliteta i nesmetan rad čak i nakon dugogodišnjeg korištenja, doživotna garancija na funkcionalnost okova, samo su neke od prednosti koje proširuju funkcionalnost prozora.

Protuprovalna zaštita ARX prozorskih okova sada je još jača
Sretni smo što možemo objaviti da smo u aprilu 2022. položili RC2 protuprovalni test na PVC profilima prema DIN EN 1627-1630 na institutu ift Rosenheim. Nivo RC2 znači da je naš okov u prozorskom sistemu i u propisanoj kombinaciji otporan na pokušaj provale velikom silom.

Kako se provode testovi?
Test se odvija u nekoliko faza. Prvo, sa silom od 3000 N, svaka se tačka zatvaranja mehanički opterećuje. Nakon toga slijedi test na staklu, gdje se u svim uglovima staklo mehanički pritisne istom silom. Nakon toga slijedi dinamički test; ispušta se teg od 50 kg s visine i pokušava se razbiti staklo. Postupak se ponavlja 7 puta - jednom na svakom uglu i 3 puta u sredini.

Slijedi ručni napad na prozor, 5x po 3 minute. Koriste se odvijači, kliješta, klinovi, čekić. Vrijeme 5x po 3 minute je čisto vrijeme - kada se ispitivač odmara ili kada mijenja alat, i mjernisat se zaustavlja.

Available tools

Slika 1: raspoloživi alat

 

Nakon 15 minuta aktivnog pokušaja upada kroz prozor, posljednji pokušaj je guranje stakla iz ležišta.

Slika 2: prozor prije testa

 

Slike: prozor po završetku testa

 

RC2 test je test sistema i na rezultat utiču svi detalji konstrukcije prozora i korišteni materijali; okovi, profil, ostakljenje, sama priprema prozora i pravilna ugradnja. 

Priznanje integriteta našeg rada
S pozitivnim rezultatom testa napravili smo veliki korak naprijed. Fokusirani smo na razvoj i korištenje najboljih rješenja u ovom području, pa se ARX okovi za prozore odlikuju inovativnošću, sigurnošću i funkcionalnim dizajnom, a RC2 test za nas je priznanje i potvrda da proizvodimo kvalitetan okov usmjeren na savremena tehnološka rješenja!

Kliknite na dugme i kontaktirajte nas za više informacija.

KONTAKTIRAJTE NAS