191A6349_-min.jpg

RC2 TEST, SADA JOŠ SIGURNIJI OD SNAŽNIH POKUŠAJA PROVALE!

Najavljeno: 13 мај 2022

Na osnovu izuzetno svestranog znanja sa kojim naš tim stručnjaka priprema projekte i provodi istraživanja u području okova za prozore, poslovna jedinica ARX pored izrade proizvoda  nudi i visoku dodatnu vrednost za krajnjeg korisnika prozora.
Izvrstan nivo sigurnosti i kvaliteta, nesmetan rad čak i nakon dugogodišnjeg korišćenja i doživotna garancija na funkcionalnost okova predstavljaju samo neke od prednosti koje proširuju funkcionalnost ovih prozora.

Protivprovalna zaštita ARX prozorskih okova je sada još jača

Srećni  smo što možemo objaviti da smo u aprilu 2022. godine na ift Rosenheim institutu prošli RC2 protivprovalni test PVC profila prema DIN EN 1627-1630. Nivo RC2 znači da je naš okov u prozorskom sistemu i u propisanoj kombinaciji otporan na pokušaje provale kod kojih se koristi velika količina snage.

Kako se vrši testiranje?
Test se odvija u nekoliko faza. Prvo se svaka tačka zatvaranja mehanički opterećuje sa silom od 3000 N. Nakon toga sledi test na staklu, gde se istom silom mehanički pritisnu svi uglovi stakla. Nakon toga sledi dinamički test; sa visine se spušta  teg od 50 kg kojim se pokušava razbiti staklo. Ovaj postupak se ponavlja 7 puta – po jednom na svakom uglu i 3 puta u sredini.

Sledi ručni napad na prozor, 5x po 3 minuta. Koriste se odvijači, klešta, klinovi i čekić. Vreme 5x po 3 minuta je tačno vreme - kada se ispitivač odmara ili menja alat, i merenje se zaustavlja.

Available tools

Slika 1: raspoloživi alat

 

Nakon 15 minuta aktivnog pokušavanja da se prozor provali, isprobava se još jedan poslednji pokušaj da se staklo izgura iz ležišta.

Slika 2: prozor pre testiranja

 

Slike: prozor po  završetku testiranja

 

RC2 test je test sistema i na rezultat utiču svi detalji konstrukcije prozora kao i materijali koji su korišćeni. To obuhvata: okove, profile, zastakljivanje, samu pripremu prozora i pravilnu ugradnju.

Priznanje za integritet našeg rada
Sa pozitivnim rezultatom testiranja smo napravili  veliki korak napred. Fokusirani smo na razvoj i korišćenje najboljih rešenja u ovoj oblasti, pa se ARX okovi za prozore odlikuju inovativnošću, sigurnošću i funkcionalnim dizajnom, a RC2 test je za nas priznanje i potvrda da proizvodimo kvalitetan okov usmeren na savremena tehnološka rešenja!

Kliknite na dugme i kontaktirajte nas za više informacija.

KONTAKTIRAJTE NAS