ARX_GZS_NEWS_header2640__1036_px-min.png

ARX-ova inovacija osvojila zlatnu nagradu!

Najavljeno: 27 јун 2022

Dana 7. juna 2022. godine, u okviru Dana inovacija u organizaciji Privredne komore Slovenije je održana ceremonija dodele nagrada za najbolje inovacije u Primorsko-Notranjskoj regiji za 2022. godinu. 

Regionalna privredna komora Postojna je dodelila 3 zlatne, 1 srebrnu, 3 bronzane nagrade kao i 8 nagrada za doprinos inovacijama.
Tri regionalne inovacije, koje su odabrane kao najbolje (Kovinoplastika Lož, Efos i Kolektor ATP) su se takođe kvalifikovale na nacionalnom nivou, događaj koji će se održati 20. septembra na Danu inovacija 2022. godine gde će Privredna komora dodeliti nacionalne nagrade za inovaciju. 

ARX brend je predstavio ARX DOOR - Automatski samopodešavajući sigurnosni sistem za vrata, koji predstavlja inovaciju na globalnom nivou. 
Ovo idejno rešenje obezbeđuje odlične performanse vrata, automatsko zatvaranje i automatsku regulaciju pritiska krila vrata na ram. 


NASTANAK INOVACIJE
ARX-ovo odeljenje za razvoj i tim inženjera su detaljno proučili ceo sistem, koji obuhvata ne samo građevinski okov, PVC profile i dihtung vrata, već i spoljne faktore kao što su temperaturne promene, direktno UV zračenje, vlažnost i drugi vremenski uticaji. 

Sveobuhvatan pristup ovom izazovu je doveo do svestranog rešenja - ASASS Automatski samopodešavajući sigurnosni sistem za vrata, koji se sastoji od mehanizma za automatsko nameštanje brave, mehanizma za automatsku kuku vrata i Comfort mehanizma za automatsko zaključavanje vrata.

Slika 1: ASASS u otvorenom položaju

Slika5.jpg
PREDNOSTI INOVACIJE
Ovaj sistem prvenstveno obezbeđuje automatsku aktivaciju čeličnih kuka i samostalno zaključavanje kada god je krilo vrata zatvoreno. Vruće kovani čelik pruža odlična mehanička svojstva kuke, što u suštini obezbeđuje sigurnost vrata, a i bezbednost korisnikovog doma.

Slika 2: ASASS pre aktivacije automatskog mehanizma kuke

Slika6.jpg

Pored automatskog rada brave vrata, sofisticirani mehanizam ove inovacije obezbeđuje da je krilo vrata uvek pritisnuto na okvir uz optimalnu silu, uprkos promenama vremenskih uslova. Zahvaljujući funkciji samopodešavanja, performanse samopodešavajućeg uređaja za zaključavanje su uvek optimalne, bez obzira na zakrivljenost krila vrata, a obezbeđuju dug vek trajanja celih vrata. 

Ovako se takođe smanjuje gubitak toplote uzrokovan neadekvatnim dihtovanjem vrata, a ublažuje se prodor spoljašnje buke, što je važno kada se stambeni objekat nalazi u blizini izvora buke (put).     

Slika 3: ASASS u zatvorenom položaju

Slika7.jpg

Integrisani rotacioni element u samopodešavajućoj bravi na inovativan način obezbeđuje minimalno trenje u sistemu tokom otvaranja vrata. To obezbeđuje lako otvaranje vrata, tokom njihovog celog veka trajanja, što olakšava deci i starijima da ih koriste. Rotirajući element drastično smanjuje radnu silu, što zauzvrat smanjuje trenje između pojedinih pokretnih elemenata sistema. 

Slika 4: Rotirajući element obezbeđuje smanjenje trenja i dug vek trajanja

Slika8.jpg

Kliknite na dugme i kontaktirajte nas za više informacija.

KONTAKTIRAJTE NAS