ift Certificate for ARX COMFORT Cylinder Lock

Novi ift certifikat za ARX COMFORT automatske brave za vrata

Najavljeno: 16 новембар 2023

Uporedo s napretkom savremene tehnologije, a time i prijetnjama od upada u zgrade, povećani su i sigurnosni zahtjevi korisnika. U ARX-u shvaćamo da je brava za vrata  sa  više tačaka zaključavanja ta koja prvo štiti naše domove i institucije od neovlaštenog ulaska.

Ova spoznaja dovela nas je do proizvodnje automatske brave ARX COMFORT koja svojim inovativnim rješenjem prevazilazi principe tradicionalne sigurnosti.

U skladu sa QM 342 certifikacijskom shemom i našom posvećenošću pružanju najviših standarda proizvoda okova za vrata, s ponosom objavljujemo da smo postigli prestižni QM342 certifikat za naš CLC asortiman automatskih zatvarača vrata. Dobiveni certifikat uključuje kako rješenje sa LB zatvaračem tako i rješenje sa automatskom kukom i samopodesivim prihvatnikom - ASASS.

ARX ​​COMFORT / CLC brave za vrata uspješno su prošle rigorozne testove od strane vodećeg instituta za ispitivanje ift Rosenheim u skladu sa prEN 15685:2011. Ovo opsežno testiranje uključuje test izdržljivosti od 200.000 servisnih ciklusa i detaljnu procjenu mehaničkog naprezanja. Osim toga, naše brave za vrata su prošle procjenu kvaliteta zaštite od korozije.

Certifikat pokriva brave za vrata širine 16, 20 i U24 mm i različitih pomaka klinova (35, 40, 45, 50, 55, 65). Osim toga, certifikat vrijedi i za primjenu dnevno-noćnog režima (DRF) i bez njega.

Udobnost brave za vrata ARX COMFORT

Automatsko zaključavanje vrata ARX COMFORT više je od mehanizma za zaključavanje; je inovativno rješenje dizajnirano da osigura izuzetnu sigurnost. Ono što ga razlikuje je njegov precizan dizajn, koji traži ravnotežu između robusne zaštite i upravljanja jednostavnog za korisnika.

Mehanizam za automatsko zaključavanje

Mehanizam za automatsko zaključavanje igra ključnu ulogu u osiguravanju najvišeg nivoa sigurnosti. Kada se vrata zatvore, elementi za zaključavanje se automatski aktiviraju i osiguravaju vrata na način koji sprečava bilo kakav pokušaj da se gurnu nazad. Kada je krilo vrata zatvoreno, zasune ili automatska kuka se zabravljuju, pojačavajući sigurnost vrata, bez potrebe za ručnim rukovanjem ručkom. Ovaj pametni mehanizam značajno povećava sigurnost dok eliminira slabosti koje tradicionalni mehanizmi zaključavanja mogu imati.

Jedinstveni samopodešavajući prihvatnik

Jedna od izvanrednih karakteristika automatske brave ARX COMFORT je njen patentirani ASASS sistem, koji svojim sofisticiranim mehanizmom osigurava da je krilo vrata uvijek pritisnuto na okvir s optimalnom silom. Naime, samopodesivi zatvarač automatski vrši optimalan kontaktni pritisak na krilo vrata čak i u  promjenjivim vremenskim uvjetima, koji uzrokuju savijanje krila vrata. Optimalan kontaktni pritisak krila vrata efektivno doprinosi manjem gubitku toplotne energije, boljoj zvučnoj izolaciji i nesmetanom radu brave vrata. Zahvaljujući integrisanom rotacionom elementu, dodatno je obezbjeđeno minimalno trenje sistema tokom faze otvaranja vrata na inovativan način, čime se drastično smanjuje sila potrebna za rad. Kao rezultat, habanje i trenje između pojedinačnih pokretnih elemenata sistema je takođe smanjeno.

Kompatibilnost i mogućnost nadogradnje

Automatsko zaključavanje vrata ARX COMFORT može se nadograditi sa iRX Smart Home rješenjima koja omogućavaju različite metode pristupa kako bi se zadovoljile rastuće sigurnosne potrebe.

Dobiveni sertifikat ift Rosenheim dokaz je da automatska brava vrata ARX COMFORT ispunjava stroge standarde i na taj način nudi više od samo dugoročne efikasne upotrebe - osigurava našu sigurnost i bezbrižnost.

Kliknite na dugme i kontaktirajte nas za više informacija.

KONTAKTIRAJTE NAS